Mártott gumi ruhák

A latexet egy természetes anyag a gumifa nedvéből készítik. A rubber (gumi) és a latex szó ugyanazt az anyagot takarja. A nyers gumiból kétféle eljárással készíthető latex ruha, mártásos technológiával és ragasztott kivitelben!

Mártott latex ruhák: a folyékony gumiba mártott formára rátapad a folyékony gumi, majd ezt követően hagyják megszáradni és lehúzzák a mintadarabról. Ezzel az eljárással illesztés mentes latex ruhák készíthetőek! A mártásos technológia miatt a latex anyag vastagsága a kész ruhadarabon nem teljesen egyenletes, de felületük sík. A technológia korlátai miatt csak egy színű latex latex ruhák gyárthatóak mártott eljárással. Több színű latex ruhákat csak ragasztással lehet elkészíteni viszont ez mindig költésnövelő tényező.

Mártott gumi ruhák

Aktív szűrők

Latex ruhákkal kapcsolatos információk:

A latex (gumi) egy egyedülálló anyag amit jó látni és jó viselni is. A latex, mint anyag ugyanúgy tökéletesen használható szoknya, nadrág, ruha és bármilyen jelmez elkészítéséhez! A jól megtervezett latex ruha tökéletesen illeszkedik a test formájához követei a vonalait és mint egy második bőr (second skin) úgy viselkedik!

Latex és lakk közti különbség

A latex egy természetes anyag a gumi.
A lakk egy hordozóra (textilre) felvitt PVC réteg!

A latex alap állapotban matt felületű anyag, általában fényesíteni kell. A lakk anyag fényét a PVC réteg adja és a felvitt anyagok közti különbség miatt vannak csillogóbbak és lehetnek mattak is pl. a műbőr is ilyen anyag!
Példaként a Matrix című filmben Carrie-Anne Moss lakk ruhákat viselt és a főszereplők közül szinte csak a Persephone-t alakító Monica Bellucci játszott latex ruhában!

Hogyan készülnek a latex ruhák

A latexet egy természetes anyag a gumifa nedvéből készítik. A rubber (gumi) és a latex szó ugyanazt az anyagot takarja. A rubber szó inkább az ipari használatra jellemző a latex szót pedig a ruha és divat világ használja. A természetes gumi áttetsző, de a legtöbb esetben befestik az anyagot. A nyers latexből kétféle eljárással készíthető ruha mártásos technológiával és ragasztott kivitelben!

Mártott latex ruhák: a folyékony gumiba mártott formára rátapad az anyag majd ezt követően hagyják megszáradni és lehúzzák a mintadarabról. Ezzel az eljárással illesztés mentes ruhadarabok készíthetőek! A mártás miatt a latex anyag vastagsága a kész ruhadarabon nem teljesen egyenletes, de felületük tökéletesen sík. A technológia korlátai miatt csak egy színű latex kesztyűk, latex harisnyák és latex ruhák gyárthatóak mártott eljárással. A több színű, design latex ruhákat csak ragasztással lehet elkészíteni viszont ez mindig költésnövelő tényező.

Ragasztott latex ruhák: a folyékony gumiból különböző vastagságú latex anyagot készítenek melyeket tekercsekben árulnak a gyártók, mint a szövet méteráru anyagokat! A latex "lepedőkből" szabásminták alapján kivágják az elkészítendő ruhák darabjait majd összeragasztják őket, éppen úgy mint egy varrónő csak ragasztással. A ragasztott eljárással készült latex ruhák, ruha költeményeknek csak az emberi fantázia szabhat határokat.