CrossDressing

A crossdressing magyarul átöltözés mely során egy személy ellenkező nemi identitással öltözködik vagy visel nemi kiegészítőket. A crossdressing nem feltétlenül kapcsolódik a személy szexuális irányultságához. A crossdressing lehet önkifejezés, az identitás felfedezése vagy csupán a saját örömszerzés.

A cross-dressingnek több különböző típusa van, és számos különböző motiváció húzódhat meg mögötte. Néhányan a cross-dressinget egyszerűen csak a kényelem vagy a divat miatt választják. Ők csak élvezik az ellenkező nemi identitás ruháit viselni. Mások sokkolni szeretnék az embereket a viselkedésükkel. Ilyen esetekben a cross-dressing általában önkifejezés és az önazonosság egyik módja lehet. RuPaul egy igazi drag queen aki széles körnek mutatja be ezt a műfajt.

A drag queen, férfi, aki női személyeket utánoz, extravagáns női ruhadarabokban.

A drag king a drag queen női megfelelője. Nők (leggyakrabban leszbikusok) akik férfias megjelenést öltenek.

A transzvesztiták (általában heteroszexuális férfiak) akik az átöltözést fetishiszta okokból űzik.

A történelem során számos nő öltött férfiruhát annak érdekében, hogy munkát vállalhasson vagy akár a katonai kötelezettségeket is teljesítsen. Ugyanakkor voltak férfiak is, akik női ruhákba öltöztek, hogy elkerüljék a katonai szolgálatot vagy más kötelezettségeket.

Aktív szűrők